Vaarroute “Vinkeveen”
Vaarduur 7 uur
Pondskoekersluis De Hoef

Strand eiland 1

Beachclub Lust

Strand eiland 1

Pondskoekersluis De Hoef

Vaarroute “Vinkeveen” is een vaarroute die alle facetten in zich heeft die het varen met een sloep aantrekkelijk maakt. Of u er nu op uittrekt als stel of met de hele familie er is voor iedereen iets te beleven.

Het is een sportief begin, al varend over de Amstel richting Nes komt u na de kabelpont al spoedig rechts de Waver tegen.
Wel even opletten dat de kabel op de bodem van de rivier ligt, voordat u de pont passeert.

Op de Waver komt u diverse bruggen tegen die u zelf moet bedienen.
Eenmaal aangekomen bij de Stokkelaarsbrug dan dient u rechtdoor te varen om bij de Vinkeveense plassen te komen. Het is daarna nog een kwestie van laten schutten in de Proostdijsluis, verval 1,5 meter. Bij het schutten de lijnen nooit vast maken!

U bent op de Vinkeveense plassen aangekomen. De kosten voor het schutten bedragen € 4,50. Het grote vermaak kan beginnen, door links aan te houden komt u langs een gebied met mooie eilandjes en zelfs een eiland met een zandstrand. Of u nu gaat relaxen op een eiland of naar de beachclub gaat, het is allemaal mogelijk.

Wanneer u een rondje wil varen, vaart u richting de Baambrugse Zuwe onder de brug door naar de N201.
U vaart rechtdoor, neem na het eiland de eerst sloot rechts.
Ga helemaal rechtdoor tot u een sloot tegen komt die er haaks opstaat.
Nu gaat u linksaf richting Wilnis, u zal onderweg door zeer fraaie gebieden varen en de Veenmolen (korenmolen) in Wilnis tegen komen.

Onderweg zal u diverse bruggen passeren, per 3 bruggen is 1 brugwachter aanwezig.
Het kan soms even duren voordat u kan passeren.
Rustig doorvarend komt u aan in Mijdrecht, ook in Mijdrecht zal u weer diverse bruggen moeten passeren die door 1 brugwachter bediend worden. Na de laatste brug gaat u via de Kerkvaart dwars door de landerijen met de koeien die daarop staan te grazen, naar De Hoef.

Bij De Hoef zal u de Pondskoekersluis, (€ 4,50) moeten passeren. 1,5 meter omlaag (Vinkeveen) betekend ook weer 1,5 meter omhoog.
Eindelijk aangekomen op de rivier de Kromme Mijdrecht waar u rechtsaf gaat richting Uithoorn.

Het laatste stukje van de route gaat over de Kromme Mijdrecht naar de Amstel. Vlak voordat u aankomt in de haven van Uithoorn ziet u aan de linkerkant het alom bekende Rechthuis van Uithoorn, passeer de Pr. Irenebrug  u ziet nu de haven al liggen.

Het is een kwestie van aanmeren, terrasje, biertje en hapje. Wat een super dag. Aemstel Boating hoopt dat u met deze beschrijving een indruk heeft gekregen wat u bij vaarroute “Vinkeveen” kunt verwachten.