Vaarroute “Ronde Hoep” en Amsterdam
Vaarduur 6 uur
Amstel hotel

Amstel hotel

Magere brug

Magere brug

Hermitage

Hermitage

Vaarroute “Ronde Hoep” en Amsterdam is een fantastische manier om kennis te maken met de schoonheid van Amsterdam en de natuur in het Groene Hart.

Vanuit de haven in Uithoorn vaart u over de Amstel richting Amsterdam.
U passeert de Oude Spoorbrug van Uithoorn waarna u de Thamerkerk links van u ziet staan.
Na 20 minuten komt u de kabelpont tegen, let op de kabel van de pont, die dient wel op de bodem van de rivier te liggen voordat u passeert.

Vanaf het water is er van alles te zien, links de polder met op de achtergrond Amstelveen en rechts de polder “Ronde Hoep” met in de verte Amsterdam.
Al varende komt u langs Nes aan de Amstel en ziet u aan de linkerkant de Sint Urbanuskerk. Snel daarna bent u  in Ouderkerk aan de Amstel, een dorp aan de rand van Amsterdam.

Na Ouderkerk ziet u rechts de molen en links diverse buitenhuizen zoals die gebruikt werden door de kooplui uit vervlogen tijden. Werkelijk prachtig. Spoedig komen de roeiclubs en woonboten van Amsterdam aan beiden zijden in zicht.

Via de “Omval” bereikt u Amsterdam en vaart u onder een van de vele bruggen door, te beginnen met de Berlagebrug. Nog even en u vaart langs het Amstel hotel aan de rechterkant gevolgd door theater Carre door de Amstelsluizen naar de Magere Brug.

Daarna de Hermitage van Amsterdam aan de rechterkant en recht vooruit de Stopera. Vanaf dit punt keert u om en vaart weer richting Ouderkerk aan de Amstel.

Heeft u inmiddels trek gekregen in een drankje, of u nu aanmeert bij het Kalfje of bij een van de vele terrassen in Ouderkerk het is gewoon heerlijk. Eenmaal bij Ouderkerk aan gekomen gaat u linksaf richting de Kerkbrug, even bellen en de brugwachter doet de brug voor u open.
U gaat nu richting de Waver, eerst nog onder de Jan Benningbrug en de A9 door varen. Na 15 minuten varen ziet u restaurant De Voetangel liggen met daarbij de brug die u moet passeren. U bent op de Waver aangekomen. Dit is een klein kronkelend riviertje dwars door het Groen Hart.

Op naar de Stokkelaarsbrug na deze brug gaat u rechtsaf. Al spoedig komt u een paar bruggetjes tegen die u zelf moet openen. Eenmaal door Waverveen gevaren gaat u via de Hoofdbrug richting de Amstel.
Een hindernis te gaan, de fietsbrug die zelf geopend dient te worden waarna u ongehinderd maar voldaan naar de Amstel kunt varen. Eenmaal aangekomen bij de Amstel gaat u linksaf en ziet u weer de kabelpont.

Wees weer alert op de kabel. Nu is het nog 20 minuten en u bent weer in de haven van Uithoorn.

Wat is dat heerlijk, aanmeren en vervolgens een ruime keuze aan horeca met zelfs een ijssalon, ondergaande zon, biertje, wijntje en een hapje erbij, wat een super dag was dat.

Aemstel Boating hoopt dat u met deze beschrijving een indruk heeft gekregen wat u bij vaarroute “Ronde Hoep” en Amsterdam kunt verwachten.