Vaarroute “Kagerplassen”
Vaarduur 8 uur
Veendermolen Wijde Aa.

Veendermolen Wijde Aa.

Tante Kee Kaag

Koeien langs de Drecht

Vaarroute Kagerplassen is een unieke vaartrip, u vaart dwars door het Groene Hart van Nederland en komt via het Braassemmermeer uit bij de Kagerplassen.

De vaarroute, binnen enkele minuten heeft u Uithoorn in zuidelijke richting verlaten.
Bij de splitsing van de Amstel en de Kromme Mijdrecht rechts aanhouden. U vaart in een oase van rust naar de Tolhuissluis.
Bij 2 groene lichten kunt u naar binnen varen, de lijnen niet vast maken.

Na het schutten, vaart u rechts de sluis uit de Drecht op. De brug van Bilderdam wordt door een vriendelijke brugwachter voor u open gedan.
Na Bilderdam ziet u de koeien al heerlijk grazen langs de oevers. Wat is Nederland schitterend.

Aan het einde van de Drecht gaat u links de Oude Wetering op waarna het Braassemmermeer al in zicht komt.
U bent na een paar uurtjes varen op de Braassem, wat een prachtig meer. Al een beetje trek gekregen, aan de Braassem is een keur aan jachthavenrestaurants waar u heerlijk kunt genieten van een lunch of een drankje. Doorvaren kan natuurlijk ook, u houdt rechts aan om op de Wijde Aa uit te komen waar u de Veendermolen al ziet staan, echt mooi.

Na de Wijde Aa komt u op de Does, na Hoogmade gaat u rechts de Zuidzijdervaart op. De Zuidzijdervaart volgen naar de Kagerplassen. Op de Kagerplassen vindt u vele eilandjes die tezamen het Kagerplassen gebied vormen, fantastisch om hier te varen. De Kagerplassen zijn werkelijk uniek, met culinair restaurant Tante Kee aan de plassen, eigen aanlegsteiger aanwezig.

Na een over heerlijke lunch gaat u rechtsaf de ringvaart op. De ringvaart volgen tot na de Oude Weteringbrug waar u rechtsaf gaat, al snel komt u weer uit bij de Drecht om weer naar Uithoorn te varen. Bij de Tolhuissluis wordt de sloep weer geschut.

Het is pakweg nog 45 minuten varen om weer terug te komen in Uithoorn. Nu is het een kwestie van aanleggen, uitstappen en ga naar een van de vele terrassen van de Uithoornse horeca waar u heerlijk kunt nagenieten van deze prachtige dag.

Aemstel Boating hoopt dat u met deze beschrijving een indruk heeft gekregen wat u bij vaarroute “Kagerplassen” kunt verwachten.